Hörde jag maiden?

Ikväll när jag och Pontus satt i bilen påväg ut till örsan lyssnade vi på Bandit som spelade Iron Maiden - The Number of the Beast, så fick jag en flashback way back in the days! Pappa brukade spela den på ganska så hög volym i bilen, och jag minns precis hur tonerna lät även fast det inte lät exakt lika idag så kunde jag fortfarande komma ihåg hur det lät i pappas bil. Är inte det lite sjukt? Hur musik kan ta en tillbaka i tiden och man kan minnas väldigt specifika saker tack vare musiken som man hörde i den stunden.

Ett annat sånt tillfälle som jag kom på nu, är när pappa spelade Eldkvarn - I skydd av mörkret påväg hem från fjällen för länge sen, Jossan satt i fram och jag och brorsan i bak och vi åkte på en lång rak väg med bara massa skog på båda sidorna. Kommer verkligen ihåg alla de där stammarna som var tusentals. Lustigt.

Tror ärligt talat att det var pappa som förde in musiken i mitt liv, mamma också för den delen. Det lyssnades alltid på hög musik i våra bilar vi åkte i och vi pratade inte så mycket. Vilket jag kan jämföra när jag åker med farmor eller andra idag, där pratar man eller har musik på fast man knappt hör vad de sjunger.

Musik är kärlek.

Kommentarer
Postat av: S

Och lukter! Använde en lotion häromdagen, fick flash back till eftermiddagar på hotellrummet i Alanya, åååh!!

2010-08-12 @ 09:39:08
Postat av: jk

aw, underbart

2010-08-12 @ 11:55:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback